Akçakoca Balıkçı Barınağı’nın Geleceği Tartışıldı

May 23

Akçakoca Kent Konseyi ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM)’un birlikte düzenlemiş olduğu “Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı” 18 Mayıs 2013 tarihinde Akçakoca Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirildi.

Düzce’nin Akçakoca Balıkçı Barınağı’nın geleceği konusunda mevcut durum değerlendirmesi ve gelecekte yapılması muhtemel ilave mendireğin, balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından değerlendirmeleri yaparak mevcut durum hakkında bilgiler verdiler. Toplantıda mevcut durum konusunda ilçenin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, idarecilerin ve halkın düşünce tespit ve geleceğe yönelik kaygılarının dile getirilmesi sağlandı.

BaşkanlığınıDüzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) MüdürüYrd. Doç. Dr. Akif KETEN’in yaptığı çalıştayda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  13. Bölge Müdürlüğü adına İnşaat Müh. Erdem ÖNCEBE “Mühendis Gözüyle Akçakoca Balıkçı Barınağı”, Düzce Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi, DÜ-BİYOM Müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU,  “Balıkçı Gözüyle Akçakoca Balıkçı Barınağı”, Düzce Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim üyesi, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif GÜNGÖR, “Turizmci Gözüyle Akçakoca Balıkçı Barınağı”konulu sunumlarını Akçakocalılarla paylaştı.

Çalıştayda ayrıca SS. Akçakoca Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa KARAKAŞ ise Balıkçı ve Şehir konulu çalışmasını dinleyicilerle paylaştı. Çalıştayda ayrıca Akçakoca Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Sinan TEZEL ve Akçakoca Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa VURAL  konuyla ilgili kaygılarını ve değerlendirmelerini dinleyicilerle paylaştılar.

Çalıştay sonunda Vali Yardımcısı Muammer AKSOY,  herkesin demokratik bir ortamda düşüncelerini dile getirebildiği çalıştay gibi toplantılar sayesinde ilçede sorunların çözümü için tartışma kültürünün yerleşmiş olduğunu söyleyerek, bu konuda Üniversitemize ve Akçakoca Kent Konseyi’ne teşekkürlerini dile getirdi. Aksoy aynı zamanda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  13. Bölge Müdürlüğü İnşaat Müh. Erdem ÖNCEBE’ye katılımlarından dolayı teşekkür plaketini sundu. Diğer katılımcılarımız teşekkür belgelerini Kent Konseyi Başkanımız Adnan YAMAN’ın elinden aldılar.

Sunumlar

Yönetici Özeti