9.05.2024

Üniversitemizde İHA Okulundaki İlk Eğitim Başarıyla Gerçekleştirildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı “İHA-1 Ticari Pilot Sertifika Eğitimi”, Üniversitemiz Orman Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi, Üniversitemiz Rektörlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından alınmıştı.

Bu kapsamda, Üniversitemiz İHA okulundaki ilk “İHA-1 Ticari Pilot Sertifika Eğitimi” öğrencilerimiz ve katılımcılar ile buluştu. Sertifika eğitimi, Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman İnşaatı Jeodezi ve Fotogrametri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, Doç. Dr. Yılmaz Türk ve Öğr. Gör. Ece Alkan tarafından teori ve uygulama şeklinde gerçekleştirildi. Katılımcılar insansız hava aracı uçuş teknikleri uygulaması ile eğitimlerini tamamladı.

Prof. Dr. Abdurrahim Aydın ve Doç. Dr. Yılmaz Türk, İHA-1 Ticari Pilot Sertifika Eğitimlerinin dönem taleplerine göre tekrar açılacağını belirttiler.