28.03.2024

Üniversitemizde Avrupa Birliği Proje Deneyimleri Paylaşıldı

Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı'nın düzenlediği "ARDEK Söyleşileri Avrupa Birliği (Erasmus +KA2) Proje Deneyimleri" adlı program, Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılıç, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Şahin ile öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programda; Avrupa projelerine başvurular, dikkat edilmesi gereken hususlar, ana çağrı başlıkları, alt başlıklar, ortak kurumların süreç yönetimi, proje planlaması, alt sözleşmeler, bütçe ve danışmanlık firmaları gibi daha birçok konuda detaylı bilgiler paylaşıldı.

Programın ilk konuşmacısı Prof. Dr. Metin Kılıç; ülkemizde üniversitelerle ortak projeler yaptıklarını belirterek, Avrupa projelerinde ise projenin kabulü ve başarılı olması için; ortak kurumlar, dernekler bulmanın ve ortakları A, B, C gibi ülkelere dağıtmanın önemine değindi.

Programın diğer konuşmacısı Doç. Dr. Feyzullah Şahin ise etkinliği planlayarak bir araya gelmelerini sağlayan Araştırma Dekanlığı’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Geçmiş proje koordinatörlüğü deneyimlerinden söz eden Doç. Dr. Feyzullah Şahin, proje yazarken karmaşık cümlelerden uzak durulması gerektiğini söyleyerek; sade dil kullanmanın, makul bütçe oluşturmanın ve sadece bilim için proje yazmanın önemi üzerinde durdu.

Soru-cevap bölümüyle devam eden programın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Öztürk tarafından Prof. Dr. Metin Kılıç ve Doç. Dr. Feyzullah Şahin’e teşekkür belgeleri takdim edildi.