24.04.2024

Uluslararası Ofis Akademik Birim Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü,  “Akademik Birim Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Farklı birimlerden koordinatörlerin bir araya gediği toplantıda, Erasmus değişim programları, projeleri, Free Mover programı ve uluslararası üniversitelerle yapılan iş birlikleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, hedeflerinin; Üniversitemizin daha fazla uluslararasılaşmasını sağlamak, Üniversitemize hem değişim programı yoluyla hem de lisans eğitimlerini tamamlamak için gelen öğrenci sayımızı arttırmak ve daha fazla uluslararası üniversiteyle iş birliklerini geliştirmek olduğunu ifade etti.

Toplantıda Uluslararası Ofis’te proje ve anlaşmalardan sorumlu Öğr. Gör. Muhammet Kağan Güney, Erasmus projeleri ve üniversitelerle yapılan ortak iş birliği anlaşmaları hakkında bilgi verdi.  Erasmus öğrenci değişim programlarından sorumlu olan Öğr. Gör. Beyza Şahin, hem Erasmus hem de bu dönem Üniversitemizde başlayan Free Mover programı hakkında sunum gerçekleştirdi.

Erasmus personel hareketliliği ve konsorsiyumlardan sorumlu olan Sultan Bilgiç; personel hareketliliği, DUSK, BİLKON, TESİAD, DEHAS ve bu dönem kabul edilen LİNGUA programları ile ilgili bilgiler paylaşırken, Uluslararası Öğrenci Ofisi’nden sorumlu olan Öğr. Gör. Mehmet Öney ise, Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin sayıları, eğitim gördükleri bölümler hakkında bilgiler aktardı.