17.04.2024

Üretim Merkezimiz GMP Belgesi Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamındaki Üretim Merkezimiz, Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünlerinin Üretimine yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Belgesi almaya hak kazandı.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin kalifikasyonu ve geçerliliği, süreçte yetiştirilecek nitelikli ve eğitimli personel, tesislerin üretim alanı, ekipman, hizmet, hammadde, etiket, ambalaj, prosedür ve lojistik standardizasyonu, yazılı talimatlar ve prosedürler, laboratuvarlar, süreç içi denetim, faaliyetlerin kayıtları, üretim, hijyen, depo ve dağıtım kayıtları, ürün şikayet ve geri çağırma sistemleri için GMP Belgesi önem arz ediyor.

Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde üretilen kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin standardizasyonu için bir süredir devam eden belgelendirme süreci başarıyla tamamlandı.

Üretim Merkezinde bu kapsamda, saç bakım yağı, şampuan ve kolonya gibi ürünlerin üretim çalışmaları başladı. Daha sonraki süreçlerde hazırlanacak olan Ar-Ge projeleri ile tamamen doğal, inovatif ve etkili kozmetik ürün çalışmaları da planlanıyor.