29.03.2024

Akçakoca Meslek Yüksekokulu’ndan “Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları” Semineri

Üniversitemiz Akçakoca Meslek Yüksekokulu; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından da desteklenmekte olan üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersi kapsamında ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliği ile “Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları” başlıklı seminer düzenledi.

ATOS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü tarafından verilen seminer, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör’ün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında denizcilik ve taşıma organizatörlüğünün bir ülkenin dış ticaretine katkılarına değinen Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, Türkiye gibi coğrafi konumu nedeniyle denizciliğin, ülkenin dış ticaretinin ana bileşenlerinden birisi olduğunu ve dış ticaretinde kritik bir köprü işlevi gördüğünü vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından ATOS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü öğrencilere kendi kariyer gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra, deniz taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı. Sektörün istediği nitelikleri örneklerle anlatan Ayberk Güngördü, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.

Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör program sonunda Ayberk Güngördü’ye teşekkür belgesi takdim etti.