23.03.2024

22 Mart Dünya Su Günü Üniversitemizde kutlandı

22 Mart Dünya Su Günü, Üniversitemizde kutlandı.Program Fakültemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından "Barış İçin Sudan Faydalanmak” temasıyla düzenlendi.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, Fakülte öğretim üyelerimiz ve ögrencilerimiz,   Çilimli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Ejder Erturan ve üniversitemizin farklı fakültelerinden pek çok ögrencimiz katıldı.

Ayrıca Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce DSİ 55. Şube Müdürlüğünden  Şule Uzun, Emrah Kuba, Serkan Alataş, İsmail Pınarbaşı, Barış Dalga ve Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyfettin Demirer, Öğretmen Gamze Eser Toprak ve ögrencileri ile katılım sağlamıştır.

Programda davetli konuşmacı olarak, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, “İklim Değişikliği ve Ortadoğu Su Kaynakları”;  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım ise, “Kuraklık ve Küresel İklim Değişikliğinde Sulama Stratejileri ile Sulama ve Verim İlişkileri”  ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Dr. Gonca Karaca Bilgen “Türkiye’de Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Politikaları” sunularıyla katılım sağladılar.

Detaylı Bilgi İçin: www.duzce.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.