3.05.2024

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ÖĞRENCİLERİN

SINAVLARDA UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Sınavlarda Düzce Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 27. Maddesi hükümleri uygulanır.
  2. Sınavda tüm araç, gereç ve öğrenci kimliğiniz hazır bulunmalıdır.
  3. Tanınmanızı engelleyen kıyafetler giymekten kaçınınız (Şapka, kapüşonlu kıyafetler vb. ).
  4. Cep telefonunuz kapalı konumda olarak sıranın üstüne konulmalı; kimliğiniz de telefonun üstüne yerleştirilmelidir.
  5. Akıllı saat, kulaklık ve internet bağlantılı hiçbir dijital araç sınav esnasında üzerinizde bulunmamalıdır.
  6. Sınav sırasında sınav güvenliğini bozacak her türlü davranıştan kaçınılmalıdır. Unutmayınız ki; Yükseköğretim Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre; Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek kınama cezası; Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek bir yarıyıl uzaklaştırma cezası; Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek iki yarıyıl uzaklaştırma cezasıyla son bulmaktadır. Bu konuda bir öğretmen adayına yakışır hassasiyet ve özen gösterilmelidir.
  7. Sınav kağıdını aldığınız gibi önce size ait kimlik bilgilerini yazmayı, sınav yönergesini dikkatle okumayı ve sınav sonrasında kağıtlarınızı eksiksiz şekilde ve süreye uyarak teslim etmeyi, sınav tutanağını imzalamayı unutmayınız.
  8. Sınav görevlilerinin tüm uyarılarını dikkate alınız.
  9. Mazeret nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler, sınav takviminin bitiminden en geç bir hafta içerisinde, ekteki Mazeret Sınavı Talep Formunu mazeretini bildiren belge ile birlikte öğrenci işleri bürosuna teslim etmelidir. Mazeret sınavı talebinin belirtilen süre içerisinde yapılmaması ve mazeretin belgelendirilmemesi halinde mazeret sınavı talepleri işleme alınmaz. Öğrenci girmediği sınavlardan başarısız sayılır.

Mazeret Sınav Formu: (Formu aşağıdaki linkte bulunan listeden indiriniz)