Üniversitemiz Video Konferans ve Birlikte Çalışma Sistemini Devreye Aldı

Nis 15

Üniversitemiz; akademik ve idari personellerinin gerçekleştireceği video konferans, çevrimiçi toplantılar, paydaşlarla birlikte çalışma, öğrencilerle toplu görüşme gibi işlemler için bireysel olarak kullanılabilecek Video Konferans ve Birlikte Çalışma Sistemini kullanıma sundu.

Sistemde kullanıcıya özel oluşturulmuş odalar yer alıyor ve kullanıcılar yeni oda oluşturabiliyor. Oda içine girildikten sonra;  kamera, sunum, doküman ve üzerinde birlikte çalışılabilecek tahta diğer katılımcılarla paylaşılabiliyor. Katılımcılara anket uygulanabiliyor. Sohbet kısmı kullanılarak genel veya özel mesaj yazılabiliyor. Video paylaşılabiliyor.

Sistem, yapılan görüşmeleri otomatik olarak kaydedebiliyor ve kayıttan izlemeyi aktif edebiliyor. Yapılan tüm görüşmeler, paylaşılan ekran görüntüleri ve dosyalar Üniversitemiz sistem odasında yer alan sunucularda saklanıyor ve herhangi bir dış ortama gönderilmiyor. Sistem, Chrome, Firefox, Opera gibi web gözatıcıları üzerinde çalıştığı için kullanıcı bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından dışarıya veri de çıkmıyor.