Üniversitemizden Bal Ürünleri Alanında Bölgemize Bir Katkı Daha

Eyl 20

Üniversitemiz; ihtisaslaşma programı kapsamında Yığılca Bal Arısı, Ana Arısı, Damızlık Arı, Arı Ürünleri ve Tarım Ürünleri Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi (BALKÖY) ile iş birliği sözleşmesi imzalayarak arı ürünleri alanında bölgemize katkı sunmaya devam ediyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen iş birliği protokolü imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, BALKÖY Kooperatif Başkanı Said Cesur, Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak, Üniversitemiz Arıcılık Programı Öğr. Gör. Merve Kambur ve BALKÖY Kooperatifi üyeleri katıldı.

İş birliği protokolünü, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, BALKÖY Kooperatifi adına ise Kooperatif Başkanı Said Cesur imzaladı.

Protokol kapsamında; Üniversitemiz, BALKÖY Kooperatifinin ürettiği ham propolisi, propolis ekstraksiyonuna dönüştürerek katma değeri yüksek ürün üretimine destek olacak. Protokol ile sağlık alanında kullanımı oldukça popüler olan propolisin, kovandan şişeye kadar olan her aşaması Üniversitemiz tarafından bilimsel yaklaşımlarla izlenerek merdiven altı üretimin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Propolisin yanı sıra diğer arı ürünleri için de Ar-Ge ve üretim faaliyetleri gerçekleştirilerek, bölgede önemli bir gelir kaynağı olan arı ürünleri konusunda sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlanması hedefleniyor.