Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünlerinin Üretimine 750 Bin Liralık Destek

Eyl 06

Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜBİT) hazırlamış olduğu “Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Mali Destek Programı” Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2019 Yılı Mali Destek Programı kapsamında 750 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Şehrimizin ve bölgemizin gelişimi için birçok projeye imza atan Üniversitemiz bu proje kapsamında hem kendi tescilli markaları ile şu ana kadar sayısı 30’u aşan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ürününü üretecek cihaz altyapısını kuracak, hem de bölge halkına ve sanayicisine fason üretim yapabilecek.

24 ay sürecek olan proje sonrasında Üniversitemiz, hem kendi ürettiği ürünlerin maliyetinin azalmasını hem de ihtisaslaşma sürecimizin en temel paydaşı olan bölge halkının daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak olan teknik altyapıyı kurmuş olacak.