Üniversitemiz Tıbbi Bitki Yetiştirilmesi Konusunda Yeni Bir İş Birliği Sözleşmesine İmza Attı

Tem 05

Üniversitemiz ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında, ihtisaslaşma faaliyetlerimizden Tıbbi Bitki Yetiştirilmesi alanında iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye; Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü adına ise Bölge Müdürü Hasan Keskin imza attı.

İmzalanan protokol ile Düzce ve Bolu bölgesinde, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait alanlarda tıbbi bitki yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bölge halkına ait ekim alanlarında tıbbi bitki yetiştirilmesi için bölge halkına hem Üniversitemiz, hem de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fide temin edilmesi, ürün ekimi, yetiştirilmesi ve hasadı süreçlerinde bölge halkına iş birliği içinde eğitim verilmesi ve destek sağlanması planlanıyor.

İmzalanan sözleşme ile ayrıca ülkemize, yurtdışından ithal edilen tıbbi bitkilerin yerli imkanlarla yetiştirilmesi konusunda da iş birliği yürütülecek.