Hastanemiz ‘Uyku Bozuklukları Merkezi’ Akredite Oldu

Kas 09

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 6 yataklı “Uyku Bozuklukları Merkezi” Uyku Derneği (UYKUDER) tarafından “Eğitim Laboratuvarı” olarak akredite edildi.

Hastaların genel yaşam kalitesini iyileştirmek ve uyku problemlerine çözüm bulmak amacıyla Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim dalı bünyesinde hizmet veren “Uyku Bozuklukları Merkezi”, Uyku Derneği Akreditasyon Kurulu tarafından uluslararası kriterler göz önünde bulundurarak akreditasyon sertifikasını aldı.

15 yıldır Düzce ve bölgesine hizmet veren uyku laboratuvarının geldiği nokta ile gurur duyduklarını ifade eden Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay; “ Serüvenimize eski Hastanemizde 15 yıl önce servisteki doktor odasında basit poligrafla başladık ve akabinde gündüz öğretim üyesi, gece laboratuvar olarak kullandığımız prefabrik bir yapıda 1 yatak olarak hizmetimizi devam ettirdik. Yeni Hastanemizde servis içerisinde 2 yatakla verdiğimiz hizmeti son olarak Dr. Talat Bahçebaşı binasındaki bağımsız yerinde 6 yataklı yeni ve modern uyku laboratuvarımızla akredite edilerek taçlandırdığımız için mutluyuz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Uluslararası kriterlerde standartları karşılayarak eğitim laboratuvarı akreditesini alan Hastanemiz Uyku Bozuklukları Merkezi’nin tüm çalışanlarını başarılarından ötürü tebrik eden Prof. Dr. Balbay; “Eğitim merkezi olarak akredite edildiğini gördüğümüz bu merkezin bugüne gelmesinde emeği olan Prof. Dr. Peri Meram Arbak, Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Doç. Dr. Ege Güleç Balbay, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yıldız Gülhan’a ve tüm bu süreçte yolu ana bilim dalımızdan geçen öğretim üyesi, asistan, teknisyen ve çalışanlarımıza bölümümüz adına çok teşekkür ederim. Ayrıca bu mekânın oluşturulmasında desteğini hep hissettiğimiz başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere tüm yöneticilerimize özel teşekkürü de borç biliriz.” ifadelerini kullandı.