Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Üniversitelerde Var?

Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Üniversitelerde Var? kapak fotoğrafı

Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Üniversitelerde Var?

Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Üniversitelerde Var?,yazılı fotoğraf

Çocukluğumuzdan beri bizlere hangi mesleği olmak istediğimizi sorarlar. Bizler her yıl bu soruya farklı cevaplar veririz. Üniversite tercihlerine az bir zaman kaldığında ise artık seçmemiz gerektiğini biliriz. Eğer geleceğiniz için henüz bir meslek seçimine karar veremediyseniz sizlere Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nü tavsiye ediyoruz. Düzce Üniversitesi gibi hızla gelişen bir üniversitede okumaktan çok zevk alacağınızı düşündüğümüz Yönetim Bilişim Sistemleri (Management Information Systems) Bölümü'nün Düzce’den başka hangi üniversitelerde olduğunu merak edenleri aydınlatalım.

Bu yıl ÖSYM’nin açıkladığı rakamlarla YGS sınavına girecek olan aday sayısı 2 milyon 265 bin 902’dir. LYS sınavından sonra başarılı öğrencilerin meslek seçme konusunda kafası bir hayli karışık. Sonuçlar açıklandıktan sonra Temmuz ayında yapılacak olan tercihlerle beraber öğrenciler üniversitelerine yerleşeceklerdir.

Elbette ki tercihlere az bir süre kalmış olduğu için telaşlanmanız normal. 2013-2014 yıllarında Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programı birkaç üniversitede verilirken günümüzde Yönetim Bilişim Sistemleri programı pek çok üniversitelerde verilmektedir. Peki, son zamanlarda çok fazla aranan ve Türkiye’de yeni yeni popüler olmaya başlayan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hangi üniversitelerde var?
İşte devlet ve vakıf olmak üzere Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olan üniversiteler;

Devlet Üniversiteleri

1. Düzce Üniversitesi
2. Doğu Akdeniz Üniversitesi
3. Dokuz Eylül Üniversitesi
4. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi
5. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
6. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
7. Adnan Menderes Üniversitesi
8. Aksaray Üniversitesi
9. Atatürk Üniversitesi
10. Sakarya Üniversitesi
11. Pamukkale Üniversitesi
12. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
13. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
14. Bartın Üniversitesi
15. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
16. Boğaziçi Üniversitesi
17. Cumhuriyet Üniversitesi
18. Uludağ Üniversitesi

Vakıf Üniversiteleri

1. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türkkazak Üniversitesi (Türkistan-Kazakistan)
2. Işık Üniversitesi
3. İstanbul Medipol Üniversitesi
4. İstanbul Şehir Üniversitesi
5. Bahçeşehir Üniversitesi
6. Başkent Üniversitesi
7. Beykent Üniversitesi
8. Girne Amerikan Üniversitesi
9. Ufuk Üniversite
10. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
11. Piri Reis Üniversitesi
12. Yeditepe Üniversitesi
13. Kadir Has Üniversitesi
14. Lefke Avrupa Üniversitesi
15. Nişantaşı Üniversitesi
16. Okan Üniversitesi
17. Özyeğin Üniversitesi

Düzce Üniversitesi kuş bakışı fotoğraf

Düzce Üniversitesi bulunduğu Düzce şehrinin Türkiye’deki konumu açısında öğrenciler için büyük avantajlar sağlamaktadır. Coğrafi konum olarak İstanbul, Ankara gibi şehirlere yakınlığı ve ulaşım imkanlarının çokluğu öğrenciler için Düzce’yi vazgeçilmez kılıyor. Düzce Üniversitesi, geniş kampüs alanıyla öğrencilerine etkinlikler ve konserler düzenleme imkânı sağlamaktadır. Üniversitemizin İşletme Fakültesi altında Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü TM-1 puan türüyle öğrenci almaktadır. Gerek öğretim üyeleri gerekse ders içeriğiyle kaliteli bir eğitim vermektedir. Örneğin; bölümümüzdeki Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) dersi kapsamında üniversite ve sanayi iş birliğiyle yaptığımız proje biz öğrencilere yararlı bir deneyim sunmaktadır. Yine Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Türkiye’deki ilk SEO (Search Engine Optimization) dersinin verildiği bölümdür. Bu dersi alan YBS öğrencilerinden bir grup, bölüm web sayfasını arama motorlarında üst sıralara taşımak için çalışmalar yapmaktadır. Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü yaptığı çalışmalar ve öğrencilerine verdiği değerle sizleri geleceğe hazırlıyor. Eğer Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü gibi önü açık olan bir alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Düzce Üniversitesi sizin için en doğru adres!

Düzce Üniversitesinin Türkiye haritasındaki yeri