29.03.2024

Profesyonel Bıçaklar Hakkında Teknik Bilgiden Pratik Bilgilere Uzanan Kapsamlı Eğitim

Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, öğrencilerine yönelik düzenlediği “Profesyonel Bıçak Eğitimi” etkinliğinde Pirge Akademik Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat Erbil’i konuk etti.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci’nin açılış konuşması ile başlayan eğitim programında; Pirge markası ile ilgili bilgiler, profesyonel mutfaklarda kullanılan temel bıçaklar, pasta ve ekmekçilik alanında kullanılan yardımcı ekipmanlar, bıçak seçimi ve temizliği, HACCP ve renk kodları ile markalarının neden çok tercih edildiği ile ilgili güncel bilgiler paylaşıldı.

Bu programın kendilerinin de 100. seminerleri olduğunu açıklayan Fırat Erbil, bilgi ve tecrübelerini Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik öğrencileri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Eğitim süresince; bıçak üretimi ve teknolojilerinden, farklı bıçak türlerinin kullanım alan ve esaslarına kadar teknik bilgiden pratik bilgilere uzanan kapsamlı bir bilgi akışı sağlandı. Erbil tarafından hazırlanan bıçak temalı sorular, öğrencilere yöneltilerek doğru cevabı verenlere Pirge imzalı şef bıçakları hediye edildi. Eğitim, soru cevap bölümünün ardından teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile son buldu.