2.05.2024

Üniversitemiz Akademisyenlerinden Avrupalı Genç Araştırmacılara Eğitim

Avrupa Birliği Horizon Europe COST (European Cooperation in Science and Technology) bünyesinde yer alan CA19141-Integrating Neandertal Legacy: From Past to Present (INEAL) çalışmasında,  Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Pınar Gültekin ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin; Üniversitemiz, İstanbul Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi iş birliğinde 7-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek, Avrupalı araştırmacılara yönelik eğitimde eğitmen olarak görev alacak.

Uluslararası eğitim kapsamında düzenlenen üç günlük programa; İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Hırvatistan, Romanya, Polonya, Litvanya, Arnavutluk, Malta, Sırbistan, Macaristan, Türkiye ve Karadağ’dan 25 genç araştırmacı eğitim almak üzere seçildi. Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı doktora öğrencisi Adive Begül Bulut ve Orman Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Hakan Yasin Özdemir, Türkiye’den katılmaya hak kazanan araştırmacılar olarak yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte öğretim üyelerimiz “Neanderthals in Tourism' başlığı altında eğitim verecek. Eğitim programında Avrupa’da Neandertal mirasının farklı yönlerinin turizm aracılığıyla belirli bir topluluğun sosyo-ekonomik gelişimi üzerinde yaratabileceği potansiyel etkilere değinilecek. Neandertal hikayesinin somut ve soyut yönlerinin turistik çekiciliğini vurgularken, sergiler ve miras alanları da turistik kaynaklar olarak ele alınacak.

Detaylı bilgiye https://inealcost.inantro.hr/2024/04/05/wg4-training-school-neanderthals-in-tourism/ internet adresinden ulaşılabiliyor.