28.03.2024

Öğrencilerimizin 68 Projesine TÜBİTAK’tan Destek

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında Üniversitemizin 68 projesi, desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK projeleri konusunda akademisyenlerimizin desteklenme başarılarının yanında öğrencilerimiz de hazırladıkları projelerle kabul almayı sürdürüyor. Üniversitemiz Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, desteklenme başarısı gösteren 68 proje için, proje yazımı, eğitimi ve faaliyetleri başta olmak üzere her aşamada emek veren öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, Üniversitemizin proje hazırlama ve desteklenme oranında oldukça büyük mesafe kat ettiğini belirterek, projelerin hazırlanmasında özveriyle çalışan öğrencilerimizi ve proje danışmanı akademisyenlerimizi tebrik etti.

Destek almaya hak kazanan 68 proje için ödül töreni ve yeni dönem proje eğitimleri Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından organize edilecek.