22.04.2024

17-18 Nisan - Düzce Üniversitesi Yabancı Dil Öğrenci Çalıştayı

17 NİSAN – BİRİNCİ GÜN

AÇILIŞ

17 Nisan tarihinde saat 10.00’da Cumhuriyet Konferans Salonunda Yüksekokul Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Osman DÜLGER hocamızın açılış konuşmalarıyla başlayan programımız, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ, Öğrenci Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa KOÇ hocalarımızın teşrifiyle ve yaptıkları konuşmalarla, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

A person standing at a podium

Description automatically generated A person speaking into a microphone

Description automatically generated A person standing at a podium

Description automatically generated

Açılış programında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli e-twinning içerik eğitmeni Kenan ÇETE tarafından “Yabancı Dil Öğretiminde Web 2.0 Araçları” başlıklı bir sunum yapıldı ve üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizden öğretim elemanları bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

A group of men holding instruments

Description automatically generated A person holding a trumpet and a person holding a trumpet

Description automatically generated A group of men in suits holding a piece of paper

Description automatically generated A person holding a cello and a person holding a piece of paper

Description automatically generated A group of men holding instruments

Description automatically generated A group of people playing instruments on a stage

Description automatically generated A screen shot of a computer

Description automatically generated A group of people standing in front of a projector screen

ÖĞLEDEN SONRA OTURUMLAR

Çalıştayımız 17 Nisan, saat 14.00 itibariyle Yüksekokulumuzda yürütülen oturumlarla devam etti.

Çalıştayımız 4 farklı grubun 4 oturumda çalışmasıyla gerçekleşti.

İçerik, Materyal, Ders Kitapları; Ölçme Değerlendirme (Ödevler-Sınıf Dışı Etkinlikler); Yöntem - Teknoloji Kullanımı; Öğretim Elemanı & Öğrenci Performans ve Davranışları konularının tartışılacağı 4 ayrı grupta 8 İngilizce öğretim elemanı, 4 fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu öğretim elemanı ve 4 iş hayatı temsilcisi moderatör olarak, üniversitemizin farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 40 öğrenci olarak görev aldı.

Öğrencilerimiz bu oturumlarda yabancı dil öğretiminin farklı boyutlarıyla ilgili fikirlerini paylaşma, tartışma ve açıklama imkânı buldu.

Öğleden sonraki çalıştay oturumlarını Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR teşrif ederek etkinliğimizden duydukları memnuniyet ve desteklerini ifade ettiler. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR’e teşrifleri ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz.

A group of people sitting at a long table

Description automatically generated A group of people standing in a room

Description automatically generated A person talking to a person

Description automatically generated A group of people sitting in a classroom

Description automatically generated A person in a black shirt

Description automatically generated A group of people sitting in a classroom

Description automatically generated A group of people in a room

Description automatically generated A group of people sitting at a long table

18 NİSAN – İKİNCİ GÜN

Çalıştayımızın 18 Nisan tarihinde, ikinci gününde, son oturumun tamamlanmasının ardından grup raporlarının hazırlanması ile devam etti.

Raporların sunumu ve Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman DÜLGER'in kapanış konuşmasıyla çalıştayımızın kapanış programı gerçekleştirildi.

Katkıları için üniversitemiz akademik ve idari personeli, 3S Mühendislik yetkilileri ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

A group of people standing in a room

Description automatically generated A group of people standing on stairs outside a building

Description automatically generated A person in a suit standing at a podium

Description automatically generated A person standing in front of a screen