28.03.2024

YÜKSEKOKULUMUZDA “DENİZCİLİK VE TAŞIMA ORGANİZATÖRLÜĞÜNÜN ÜLKEMİZ DIŞ TİCARETİNE KATKILARI” SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Üniversitemiz Akçakoca Meslek Yüksekokulu Salonunda; 28 Mart 2023 Perşembe günü; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından da desteklenmekte olan Üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersi kapsamında ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi İşbirliği ile  ATOS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş.Uluslararası Satış Yöneticisi Sn. Ayberk GÜNGÖRDÜ tarafından verilen “Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları” semineri düzenlendi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başlayan seminer Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif GÜNGÖR’ün açılış konuşması ile devam etti.

Açılış konuşmasında  Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün bir ülkenin dış ticaretine katkılarına değinen Arif GÜNGÖR, Türkiye gibi coğrafi konumu nedeniyle denizcilik, ülkenin dış ticaretinin ana bileşenlerinden birisi olduğunu ve dış ticaretinde kritik bir köprü işlevi görnekte olduğunu vurgulamıştır.

Açılış konuşmasının ardından ATOS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş.Uluslararası Satış Yöneticisi Sn. Ayberk GÜNGÖRDÜ öğrencilere kendi kariyer gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra Deniz Taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı. Sektörün istediği nitelikleri örnekleri ile anlatarak ve sonrasında da öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek konuşmasını tamamladı.

Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif GÜNGÖR tarafından Sn. Ayberk GÜNGÖRDÜ’ye Teşekkür Belgesinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.