18.10.2022

Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Hk

Tübitak Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere üniversitelerden bir akademik danışmanla birlikte Ar-Ge/tasarım merkezi, teknoparklar veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilecektir. Fakültemiz öğrencileri staj ve uygulamalı derslerde kazandıkları bilgileri pekiştirerek sanayiye yönelik araştırma projeleri ile 10 Kasım 2022 (Saat 17.30) tarihine kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı'na başvuru yapıp destekleme hakkı kazanan öğrencilerimiz Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ayrıca ödüllendirilecektir.

Detaylar için TIKLAYINIZ…

ÖNEMLİ BİLGİLER

--- Bilgilendirme Erişim Adresi :

--- Başvuru Erişim Adresi:

TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr