Dekan'ın Mesajı

Saygıdeğer Bölüm Başkanları, Değerli Meslektaşlarım!

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin temeli öğrencidir. Meslek ahlakımız, bilgimiz, ve deneyimlerimizle; birer öğretim elemanı olarak, temel sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirileceğine inanıyorum. Her bir öğretim elemanının kendi aile bireylerinin eğitilmelerindeki beklentileri gibi, kendi öğrencilerinin ve onlardan sorumlu olanlarının da beklentileri olduğunu öncelikle hatırlayalım.

Bizler, çeşitli özverilerle desteklenerek birimimize gönderilen kuşakların en iyi şartlarda yetişmelerinden sorumluyuz. Öncelikle bu bakış açısının gözetilerek zamanımızı daha verimli, daha etkin kullanıp en üst seviyede başarının elde edilmesine odaklanalım.

Sevgili Öğrenciler!

Artık burası sizin şehriniz ve sizin Üniversiteniz. Şimdi olmasa bile yılları geride bıraktığınızda bunun böyle olduğunu sizler de anlayacaksınız.

Sizler ulusumuzun ve insanlığın geleceğisiniz. Kazanımlarınızla,  daha etkin, daha verimli bir döneme kendinizi hazırlayacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz.

Kısa sürede yaşıt Üniversitelerin ön sıralarına yerleşen, alt sınır akademik birim sayısını kısa sürede tamamlayarak üst sınırları zorlayan Üniversitenizin kıymetini bilin!

Yaşadığınız şehri Üniversite şehri yapmak sizlerin başarılarıyla gerçekleşecek.

Üniversitemizin başarılı birimlerinden biri olarak bilimsel, kültürel faaliyetlerde Fakültemiz, “Değer Üreten Üniversite” anlayışına büyük katkı veriyor.  Bilimsel toplantılar, projeler; öğrenci kulüplerinin bilim, sanat ve kültüre dair toplanmaları sizlerin her birinizin beceri ve birikimlerini destekleyecek, geliştirecek özelliktedir. Bu faaliyetlerin içinde olmanız, bireysel olarak sizin, toplumsal olarak Üniversitenizin ve şehrimizin kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacaktır.  

Üniversite öğrenimi, bireyin, yönlendirmelerle değil kendi kararlarıyla gelişimini sağlama dönemidir.

Üniversite dönemi, artık bireysel kararlarınızla kendinizi tanıma ve yönetme dönemidir.

Tahmin ediyoruz ki, birçoğunuz bugüne kadar ilk kez ailesinden ve sosyal çevresinden ayrılıyor. Tanımadığı, bilmediği bir yeni sosyal çevreyle tanışıyor. Geleneksel olarak ekonomik bağımlılığınız devam etse de, yaşamınıza dair birçok kararı kendiniz vereceksiniz.  Geleceğinizi kendiniz tasarlayıp, yaşam tercihlerinizi bireysel olarak alacaksınız.

Akıllıca, yerinde ve ileri görüşlülükle alacağınız kararlarınız yaşamınıza yön verecek ve başarı veya başarısızlık nedeni olacaktır.

Yaşam deneyimlerimiz bize, bireyin özgüveni; disiplini, istek ve çabasıyla başarı kapılarını araladığını öğretmiştir.

Sizlerin de hem kendiniz, hem aileniz, hem de toplumunuz için bu özellikleri şahsınızda toplayarak başarıya ulaşacağınıza inanıyor ve güveniyoruz.

Size inanan ve güvenen ailenizi, Üniversitenizi, sizin için emek veren devletinizi ve milletinizi onur ve kıvançla temsil edin!

Üniversitenizden ayrılırken, bireysel kimliğini kazanmış, kendisine güvenilen, bilgisine inanılan, meslek ahlakının gerektirdiği donanımlarını kazanmış kişiler olarak ayrılmanız temel beklentilerimiz.

Bizler bugünden itibaren, yeni yaşam çevrenizle olumlu ilişkiler kurabilmiş, başarılı bir öğrenim sürecini yakalayabilmiş öğrenciler olarak sizleri hatırlamak istiyoruz.

Sizin için bugünleri hazırlayan, bundan sonraki öğrenim hayatınızda size her türlü bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla yaşama hazırlayan milletimizi, büyüklerimizi, eğitimcilerimizi ve kısacası her biri bizlere bir şekilde emek vermiş ve emek verecek idari ve akademik topluluğumuzu minnetle,  saygıyla anıyoruz.

Yeni öğretim yılının, toplumsal barışın sağlandığı bir huzur ve başarılarla dolu bir eğitim ve öğretim yılı olmasını dileyelim.

Tüm yaşamınızda mutluluk ve başarının daha çok olması dilekleriyle.