18.03.2024

"Fakültemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencimiz Bakriya Anastasiya Gönültaş 'ın Başarıları Göz Kamaştırıyor!

Bakriya Anastasiya, satranç tahtasında başarılarla dolu bir kariyerle adından söz ettiriyor. Lise yıllarından üniversiteye geçişine kadar geçen süreçte birbirinden önemli başarılara imza atan Bakriya Anastasiya, satranç dünyasında adını altın harflerle yazdırıyor.

Lise yıllarında gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Bakriya Anastasiya, 2016'da Çanakkale Yıldızlar Turnuvası'nda 15 yaş kızlar birincisi olarak zirveye çıktı. Ardından Türkiye yaş gruplarında 15. olurken, kulüpler şampiyonası il yarışmalarında kulübünü il ikincisi yaparak başarısını taçlandırdı.

2018'de Türkiye yaş gruplarında 14. olarak başarı grafiğini yukarı taşıyan Bakriya Anastasiya, okul sporları genç kızlar takımıyla birincilik elde etti ve Marmara Bölgesi'nde 6. sırada yer aldı. Aynı yıl Küçükler Yıldızlar Takım Turnuvası'nda kadınlar kategorisinde takımıyla birlikte 2. oldu.

Üniversite yıllarında da başarılarına hız kesmeden devam eden Bakriya Anastasiya, Düzce Kadınlar Şampiyonası'nda il birincisi olarak yeteneklerini taçlandırdı. Ardından KYK İller Arası Türkiye Finali Satranç Turnuvası'nda Türkiye birinciliğini kazandı ve birbirinden önemli ulusal ve uluslararası turnuvalarda adını duyurdu.Türkiye Kadınlar şampiyonasına da katıldı ve mücadelesine devam ediyor.

Geleceğe umutla bakan ve başarılarını sürdürmek için çalışmalarına ara vermeden devam eden Bakriya Anastasiya' i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.