Üniversitemiz ile HumHum Bees Firması Arasında İhtisaslaşma Kapsamında İşbirliği

May 21

Üniversitemiz ile şehrimizin tanınmış restoranlarından HumHum Bees arasında, Üniversitemizin ihtisaslaşma süreci kapsamında bölge çiftçileri ile yetiştirdiği ürünlerin değerlendirilmesine ilişkin işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, HumHum Bees adına ise firma sahibi Filiz Albayrak imza attı.

Menüsünün tamamında doğal ürünler kullanma prensibiyle kurulan ve Türk Patent Kurumu'ndan HumHum Bees adıyla marka tescili alan firma, Üniversitemizin bölge çiftçileri ile iş birliği halinde ürettiği geleneksel ve tamamlayıcı tıp ürünlerini restoranında kullanmayı planlıyor. İmzalanan sözleşme ise bu sürece hukuki dayanak sağlayacak.

Bu kapsamda HumHum Bees firması, Üniversitemizin ihtisaslaşma süreci kapsamında ürettiği ürün gamından, restoranda kullanılabilir nitelikte olan tıbbi bitki çayları, aromatik bitkiler, tıbbi bitki yağları, tıbbi bitki katkılı sabunlar, arıcılık ürünleri gibi geniş bir yelpazedeki ürün türlerini kendi restoranında kullanarak, Üniversitemiz koordinasyonunda bölge çiftçisinin daha çok gelir etmesine katkı sağlayacak.