Ruandalı Öğrencilerimiz Ruanda Dış İşleri Bakanı’nın Verdiği Konferansa Katıldı

Haz 25

Üniversitemizde eğitim gören Ruandalı öğrencilerimiz, Ruanda Dış İşleri Bakanı Dr. Richard Sezibera’nın Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında, Ankara'daki Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde verdiği "Ruanda Rönesansı" başlıklı konferansa katıldı.

Üniversitemizde YÖK burslusu olarak eğitimlerine devam eden on dokuz Ruandalı öğrencimizin de katıldığı organizasyonda, Ruanda Dış İşleri Bakanı Dr. Richard Sezibera, Ruanda tarihi ve Ruanda'nın güncel, siyasal, ekonomik ve toplumsal potansiyelleri hakkında bilgiler paylaştı.

Ruanda'nın da Türkiye'yi hatırlatır şekilde Afrika'nın kesişim noktasında bulunduğunu söyleyen Dr. Sezibera, konferans sonrasında Ruandalı öğrencilerimiz ile özel olarak bir araya geldi. Öğrencilerimize eğitimleri konusunda tavsiyelerde bulunan Ruanda Dış İşleri Bakanı, ülkelerinin onlardan hizmetler beklediğini ifade etti.