Üniversitemizden Girişimcilere Destek Konusunda Örnek Duyarlılık

Tem 06

Üniversitemiz, plastik ve tarımsal atıklardan piroliz yöntemiyle enerji elde edilmesi konusunda Ar-Ge çalışması bulunan Antepli Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. şirketine destek sağlayarak örnek bir duyarlılık sergiledi.

Antepli Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. Şirketi Ar-Ge Yetkilisi Ahmet Balyemez; Üniversitemizin, çevreye duyarlı ve katma değeri yüksek bu çalışmaya verdiği destekle ilgili açıklamalarda bulundu. Öncelikle kendi hayat hikayesinden bahseden Ahmet Balyemez, 1966 yılında Şanlıurfa’da doğduğunu ve ilkokul mezunu olduğunu belirtti. Seyahat işletmeciliği, madeni yağ ve rafine üzerine çalışmaları bulunduğunu ve Irak’ta uzun yıllar çalıştığını ifade eden Balyemez, Türkiye’ye döndükten sonra 25 yıllık deneyimleri sonucunda bu proje çalışmasına başladığını ve yollarının Üniversitemizle nasıl kesiştiğini samimi bir üslupla dile getirdi.

Plastik ve tarımsal atıklardan piroliz yöntemiyle enerji elde edilmesi konulu çalışmasını hayata geçirmek için birçok üniversiteye başvurduğunu söyleyen Ahmet Balyemez, ilkokul mezunu olduğu için sürekli ret cevabı aldığını sözlerine ekledi. Basında Üniversitemizin ihtisaslaşma çalışmalarını ve Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın projelere verdiği büyük desteği gördüğünü belirten Balyemez, buradan hareketle randevu alarak Rektörümüzle görüştüğünü ve Rektörümüzün kendilerine çok yakın ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı. Görüşmede projelerini anlattıklarını ifade eden başarılı girişimci, Rektörümüzün kendisini Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’a yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Gerekli kolaylığı sağlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’ın çalışmaların standart bir Ar-Ge’ye dönüştürülmesi için yol haritası konusunda da destek olduğunu söyleyen Ahmet Balyemez, Düzce Teknopark’ta da Ar-Ge şirketi kurmaya karar verdikleri bilgisini paylaştı. Üniversitemizle ihtisaslaşma kapsamında stratejik işbirliği anlaşması da imzaladıklarını dillendiren Balyemez, işbirliği çerçevesinde ilk olarak Düzce KOSGEB İl Müdürlüğü’ne proje yazımını tamamladıklarını söyledi.

Projeyle ilgili iki yıldır kat etmeye çalıştıkları mesafeyi, Üniversitemizin destekleri sayesinde 15 gün içerisinde kat ettiklerinin altını çizen Ahmet Balyemez, inanılmaz derecede ilgiyle karşılandıklarına dikkat çekerek Üniversitemize destekleri için çok teşekkür etti.

Yeni proje çalışmaları ve işbirliklerinin devam edeceğini dile getiren Balyemez, Üniversitemizin göstermiş olduğu ilgiye layık olmak için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Türkiye genelindeki girişimcilerin tereddüt etmeden Düzce Üniversitesi’ne başvurabileceğine işaret eden Ahmet Balyemez, Üniversitemizi katma değerli üretime önem veren öncü bir yükseköğretim kurumu olarak nitelendirdi.