Öğrencilerimizden Trabzon’da Çifte Zafer

Haz 13

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) düzenlediği “Düşünceden Gerçeğe Proje Pazarı 2018” adlı Ar-GE proje yarışmasına 1. ve 2. lik ödülünün sahibi olarak damga vurdular.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) düzenlenen ve TUBİTAK 2209-B Sanayiye yönelik lisans bitirme programı tarafından da desteklenen proje yarışmasında, 87 proje arasından öğrencilerimizin yapmış oldukları projeler; 1. ve 2.lik ödüllerine layık görüldü.

Danışmanlığını Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Öztürk’ün yaptığı “Modüler Durum Bildiren Sigorta Devresi” başlıklı projeleriyle Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimiz Ömer Ecir ve Cansu Yıldız 1. olma başarısını elde etti. Proje danışmanlığını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emin Yıldırız’ın yaptığı “Fotovoltaik Panellerin Otonom Temizlenmesi ve Performans Takip Sistemi” başlıklı proje çalışmasıyla yine Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Fatih Demir, Malik Nanto, Murat Oflazer ise, 2. olarak Üniversitemize önemli başarı kazandırdılar.

Öğrencilerimizin yapmış oldukları bu projelere yatırımcıların ve araştırmacıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Yıldırız, “Yeni bir ürün geliştirme fikrinin ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi, gerçek anlamda mühendisliğin anlam kazanmasıdır.  Bu noktada desteklerini esirgemeyen başta Dekanımız Prof. Dr. İlyas Uygur ve Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere, fikrimize destek veren çeşitli sanayi kuruluşlarına ve projemizi destekleyen TUBİTAK kurumuna teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.