İhtisaslaşma Çalışmaları Kapsamında Gümüşova’da Kestane Dikimi Gerçekleştirildi

Mar 13

Üniversitemiz, Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında imzaladığı sözleşmelerle birlikte saha çalışmalarına da başladı.

Gümüşova Dereköy’de gerçekleştirilen kestane dikim törenine; Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Orman Fakültemizden Doktor Öğretim Üyesi Şemsettin Kulaç, köylüler ve gönüllü çiftçiler katıldı.

Törende başlangıç olarak 23 kestane fidanı dikildi. Üniversitemiz, ihtisaslaşma faaliyetleri çerçevesinde, ilimizin iklim koşullarına çok uygun kestane yetiştiriciliğini ve dolayısıyla arıcılığı yaygınlaştırarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.