Rektörümüz Düzce Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Oca 10

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Atatürk Anadolu Lisesi Mesleki Tanıtım Kulübü tarafından gelenekselleşen “Kariyer Günü” programında, liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Alanında başarılı kişileri öğrencilerle buluşturmak amacıyla Düzce Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gönül Dostları Derneği İstişare Kurulu Üyesi Arif Ak, Okul Müdürü Fazıl Kırgın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren Gönül Dostları Derneği İstişare Kurulu Üyesi Arif Ak, kendisini davet eden Okul Müdürü Fazıl Kırgın ve öğrencilere teşekkür etti. İlim tahsil etmenin önemi üzerinde duran Arif Ak, öğrencilerin Üniversitemizde eğitim görmelerini temenni ederek sözü Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a bıraktı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizde eğitim gören Düzceli öğrenci sayısının yüzde 9 olduğunu belirterek bu oranı artırmak istediklerini dile getirdi. Rektörümüz; başarı sıralamalarında, büyük, köklü ve öğretim üyesi daha fazla üniversiteler arasında iyi bir sıralamada yer alan Üniversitemizin, kendisiyle aynı yılda kurulmuş üniversiteler arasında birinci sırada olduğuna dikkat çekti. Dünyada 30 bin üniversitenin bulunduğunu söyleyen Rektörümüz, Üniversitemizin dünyada ilk iki bin içerisinde yer aldığını da sözlerine ekledi. Son açıklanan Yenilikçi ve Girişimci Üniversiteler Endeksi’ne 185 üniversite arasından 50 üniversitenin seçildiğini ifade eden Rektörümüz, öğrencilerimizi girişimciliğe teşvik eden Üniversitemizin, bu listede 35. sırada yer alarak ilk 50’ye girme başarısı gösterdiğine vurgu yaptı.

Kendi eğitim hayatından örnekler veren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, doğru kariyer planlaması hakkında yol gösterici açıklamalarda bulunarak Düzce Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin Üniversitemizde eğitim görmelerini temenni etti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve Arif Ak’a Düzce Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Fazıl Kırgın plaket takdiminde bulundu.